Hva er en Server?

09/04/2016 by Jennifer

Hva er en Server?


Hvis du har en middels - eller store nettverk med mange tilknyttede datamaskiner som må ha tilgang til samme filer eller programmer kan gjentatte ganger det være i din beste interesse å sette opp å huse filene på ett sted. Servere har mange funksjoner avhengig av hva de trenger å være oppnå men alltid felles element serverer bare en bestemt rolle om og om igjen.

Funksjonen

En server er en spesialisert datamaskin som har alle sine behandling og hardt stasjonen ressurser dedikert til en bestemt funksjon, som den fullfører mange ganger. Du kan bruke en server for å regulere Internett-trafikk mellom alle datamaskinene på nettverket, til å lagre alle viktige filer som mange datamaskiner må bruke ett sentralt sted eller gi flere datamaskiner tilgang til samme skriver eller skanner.

Funksjoner

Stort antall datamaskiner i det samme generelle området som er koblet ved trådløse betyr eller gjennom nettverk kabler kan få tilgang til bestemte funksjonen som serveren er bygget for å gi. Du kan kjøpe lavere-end og mindre dyr datamaskiner for nettverket som de tilkoblede datamaskinene trenger ikke å bruke så mye av sine egne ressurser når tilgang til serveren. Servere gir også mange datamaskiner til den samme filen eller gruppering av filene er lagret på en sentral server.

Typer

Servere kommer i mange varianter, og har mange muligheter. Alle datamaskiner kan være en server som har nok plass på harddisken og en rask nok prosessor som håndterer alle forespørsler for informasjon fra andre tilkoblede datamaskiner. Det finnes flere operativsystemer for servere i Linux, Mac og Windows-skjemaer. Nesten alle produsenten selger datamaskiner utviklet spesielt for å fungere som servere.

Betraktninger

Du trenger ikke en server for nettverket hvis du bare bruker noen datamaskiner eller hvis alle datamaskinene er i stand til å lagre filene og få tilgang til programmene de trenger på egenhånd. Du kunne likeledes nød flere servere til samme funksjon hvis du har et stort nettverk med dusinvis eller hundrevis av datamaskiner. Funksjonen som serveren er ment å fylle når kjøper en datamaskin som mange servere trenger større hard kjører mer enn de trenger raskere prosessorer eller ekstra RAM.

Advarsel

Servere kan utgjøre alvorlige sikkerhetsrisikoer for nettverket som de sende og motta informasjon fra alle tilkoblede datamaskiner. Sørg for å ha høy kvalitet og up-to-date antivirus spyware blokkere og brannmurprogramvare på serveren og alle datamaskiner som bruker den. Holde serverne på et fysisk trygt sted som et låst rom slik at den ikke kan tukles med av uautoriserte personer.

Relaterte artikler