Hjemmesiden Shopping Tips

01/04/2012 by Jennifer

Hjemmesiden Shopping Tips


For opptatt til å handle på konvensjonelle butikker foretrekker ofte logge inn på en hjemmedatamaskin og handle på Internett. Online selgere krever vanligvis personlig kontaktinformasjon og en betalingsmåte som et kredittkort eller et gavekort. Når shopping, forbruker ressurser, nytte Internett sikkerhetstiltak og flittig forskning din online shopping opplevelse.

Beskyttelse

Installere beskyttelse på datamaskinen hvis du ikke allerede har, for eksempel gjeldende anti-virus og anti-spyware verktøy, spamfiltre og en beskyttende brannmur.

Bekreftelse

Slå opp en selger på Better Business Bureau sjekke sin pålitelighet og rykte; Hvis du ser mange klager, kan du vurdere å unngå området. Hvis et selskap har en høy tilfredshet kunderangering, kan du handle det med mer selvtillit.

Kontakt

Bekreft selgerens faktiske stedsinformasjon, for eksempel en gateadresse og et telefonnummer - ikke bare en e-postadresse - å kontakte selskapet hvis det er et problem eller spørsmål.

Forsiktig

Vær mistenksom hvis du mottar e-post fra noen angivelig skal selgeren som hevder at det er et problem med ordren, og ber om personlige opplysninger som kredittkortinformasjon. En legitim virksomhet vil ikke sende en melding for konfidensiell informasjon. Ikke svare slik melding, og i stedet ringe kunden service nummeret på selgerens nettsted om det er et problem med bestillingen.

Beskrivelse

Se bilder av varen og lese informasjon om det å sikre at du vet hva du bestiller. Hvis du bestiller varen en ufullstendig beskrivelse, kan du ikke motta hva du skal kjøpe.

Pris

Kontroller at du forstår den totale prisen for varen du kjøper. Kontroller frakt og ekspedisjonsgebyr, forsikring gebyrer og avgifter. Hvis du bruker en kupongkode eller annen type rabatt, må du kontrollere at det gjenspeiles i den endelige prisen.

Kredittkort

Gi et kredittkort, debetkort, gavekort eller brukskonto tall for å gjøre ditt kjøp. Gir ikke et betalingsalternativ å bekrefte identiteten din.

Bekreftelse

Skrive ut bestillingsskjemaet bekreftelse og lagre den for postene, samt beskrivelser av selger hva du kjøper, prisen, og detaljene av kjøpsdato, shipping dato og leveringsmetode. Hvis bestillingen ikke kommer, bruk denne informasjonen til å avbryte eller kontakte selgeren for å fastslå problemet.

Sporing

Bruk sporingsnummer, hvis det finnes, til å overvåke fremdriften for pakken som sendes fra selger. Noen rederier gi time for time framdriftsrapporter, og mange gir en forventet ankomstdato.

Relaterte artikler